Головні новини 7-13 травня + Анонси


СБУ встановила всіх учасників проросійської ротно-тактичної групи "Карпати". Генпрокуратура передала до суду справи «членів озу Януковича», в якій фігурує екс-міністр енергетики Едуард Ставицький. Представники Національного корпусу та Національних дружин 8 травня приходили під будівлю телеканалу "Інтер" і вимагали позбавити канал ліцензії. НАК "Нафтогаз України" очікує на рішення Міжнародного трибуналу в Гаазі щодо позову компанії до РФ через втрату активів у Криму в першому кварталі 2019 року. Національна поліція почала розслідування за фактом втручання в роботу Арсенія Яценюка під час його перебування на посаді прем'єр-міністра. Спеціалізований антикорупційний прокурор Назар Холодницький змінив групу прокурорів по так званій справі "плівок" депутата-втікача Олександра Онищенка.

Служба безпеки України на початку тижня повідомила, що встановила особи всіх учасників так званої ротно-тактичної групи "Карпати", сформованої для проведення на території України розвідувально-терористичної діяльності, за підготовку якої відповідав підполковник ЗС РФ Олег Дем'яненко.
"Ми встановили особу підполковника ЗС РФ Олега Дем’яненка, який безпосередньо відповідає за підготовку так званої ротно-тактичної групи "Карпати", що складалася переважно із громадян України - учасників бандформувань на Донбасі", - наголосив керівник спецслужби. 
За його словами, ця група була сформована для проведення розвідувально-терористичної діяльності на території України. СБУ ідентифікувала всіх 56 учасників групи "Карпати" і найближчим часом оприлюднить їх персональні дані. 

Ввечері 9 травня Генпрокрор Юрій Луценко повідомив, що в суд передали нові головні справи «членів озу Януковича», в якій фігурує екс-міністр енергетики Едуард Ставицький.
«Слідчими ГПУ завершено досудове розслідування та направлено справу до суду щодо екс-голови правління НАК «Надра України» Е. Ставицького, приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу та директора ТОВ «Танталіт», які обвинувачуються у заволодінні за попередньою змовою групою осіб (у змові із Януковичем В.Ф., матеріали за підозрою якого виділено в окреме провадження) державними об’єктами комплексу відпочинку «Пуща-Водиця» урочища «Межигір’я» вартістю 540 млн. грн., та у легалізації цього майна, здобутого злочинним шляхом», - похвалився Ю.Луценко.
Ставицький за час слідства змінив ім’я і має громадянство Ізраїлю.
Хоч, слідство проти «ОЗУ Януковича» є одним з публічних пріоритетів діяльності Луценка, соратники цього Генпрокурора вміють і домовлятися з чиновниками з часів Януковича. Наприклад, колишній соратник Луценка по фракції і друг Президента Ігор Кононенко у Відні зустрічався зі Злочевським. Після цього в Злочевського відбулся поступки в слідстві. В Генпрокурора в млявості справи Злочевського звинувачують НАБУ.

Представники Національного корпусу та Національних дружин 8 травня приходили під будівлю телеканалу "Інтер" і вимагали позбавити канал ліцензії через "системну антиукраїнську редакційну політику".
Активісти вимагали вилучити "пропагандистські заяви ведучих" з вечірнього концерту до 9 травня.
Оприлюднені уривки концерту телеканалу "Інтер" до Дня перемоги 9 травня спричинили критику користувачів інтернету через слова ведучих про перейменування вулиць в Україні "іменами фашистських злочинців".
На зважаючи на протести, концерт транслювали. Він пройшов без великого розмаху.


НАК "Нафтогаз України" очікує на рішення Міжнародного трибуналу в Гаазі щодо позову компанії до РФ через втрату активів у Криму в першому кварталі 2019 року, йдеться на сторінці компанії у Facebook.
Як зазначається, вже наступного тижня очікується слухання щодо юрисдикції та по суті.
Під час цих слухань трибунал визначить, чи має "Нафтогаз" підстави позиватися за російсько-українською двосторонньою угодою про взаємний захист інвестицій і чи порушила Російська Федерація свої зобов’язання.
"Ухвалу щодо юрисдикції та по суті юристи очікують в першому кварталі 2019 року", - йдеться в заяві.
У компанії пояснили, що якщо рішення буде на їхню користь, то трибунал перейде до визначення суми відшкодування збитків, а після оцінки буде кінцеве рішення.
У лютому 2016 року "Нафтогаз" ініціював переговорний процес щодо втрати своїх активів в Криму, направивши РФ повідомлення про інвестиційний спір в рамках двосторонньої угоди про взаємний захист інвестицій між країнами.
Відповідно до річної консолідованої звітності НАК, шестимісячний термін переговорів завершився в серпні 2016 року.  Таким чином, переговорний процес завершився безрезультатно, що є передумовою для початку арбітражного процесу проти РФ щодо інвестиційного договору.
У січні "Нафтогаз" продовжив до 2018 року договір з юридичною компанією Covington&Burling LLP (США) про захист своїх прав і інтересів під час урегулювання спорів з Росією щодо компенсації за втрачене внаслідок анексії Криму майно за 6,31 млн доларів.
Covington&Burling представляла інтереси "Нафтогазу" із врегулювання цього спору з Росією в 2016 році (тоді вартість договору становила 1,265 млн доларів).
Третейський суд у Гаазі раніше постановив, що Російська Федерація має відшкодувати низці українських компаній збитки за анексію Криму.

Національна поліція почала розслідування за фактом втручання в роботу Арсенія Яценюка під час його перебування на посаді прем'єр-міністра.
Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства внутрішніх справ на сторінці в Facebook.
"Після низки публікацій в ЗМІ та звернень народних депутатів, Головним слідчим управлінням Національної поліції України розпочато кримінальне провадження за фактом втручання в діяльність Арсенія Яценюка під час його перебування на посаді прем'єр-міністра України з метою перешкоджання його діяльності та подальшої відставки з посади голови уряду" , - сказано в ньому.
Відзначається, що підозрювані будуть встановлені та притягнуті до відповідальності за ч.1 ст. 344 (втручання в діяльність державного діяча) Кримінального кодексу.
Окрім того, слідство розглядає версію змови групи осіб для реалізації цього злочинного задуму.
За попередніми висновками, втручання здійснювалося шляхом підкупу громадян, організації проплачених мітингів і поширення дискредитаційної і неправдивої інформації в ЗМІ та через депутатів Верховної Ради, експертів, інших осіб.
У повідомленні наголошується, що за інформацією депутата Ради Олександра Онищенка тільки впродовж 2015-2016 років на подібні акції було витрачено понад 30 млн доларів.
Як відомо, 14 квітня 2016 року Рада прийняла відставку прем'єр-міністра Арсенія Яценюка, визнавши при цьому такою, що втратила чинність, постанову про визнання незадовільною роботи Кабінету Міністрів в 2015 році, і призначила новим прем'єром Володимира Гройсмана.
У грудні 2016 року голова Ради Андрій Парубій виступив за розслідування Національним антикорупційним бюро і Генеральною прокуратурою інформації депутата Ради Онищенка про фінансування кампанії проти Яценюка.
Депутат-утікач Онищенко відомий систематичним "зливом" компромату на оточення президента Петра Порошенка.
Арсеній Яценюк та Арсен Аваков є лідерами партії "Народний фронт".

Спеціалізований антикорупційний прокурор Назар Холодницький змінив групу прокурорів по так званій справі "плівок" депутата-втікача Олександра Онищенка. Про це він сказав в інтерв'ю інтернет-виданню Лівий берег.
"Онищенко багато говорить. Я категорично не згоден з позицією Ситника (директора НАБУ - ред.), що там (на плівках - ред.) нічого цікавого. Я змінив групу прокурорів, де я буду старшим прокурором у цій справі - у справі плівок Онищенка. І будемо чекати висновків" , - сказав він.
За його словами, без слідства та дослідження плівок, апаратури та носія, на які вони були записані, давати оцінки рано.
"Нас Онищенко вже більше року "годує", що у нього є плівки. І що він то готовий, то не готовий їх віддати. Якщо він не довіряє НАБУ, нехай через адвокатів офіційно передасть інформацію в САП безпосередньо", - зазначив він.
Як відомо, в НАБУ заявили, що вийшли на зв'язок з Онищенком для отримання оригіналів його записів.
Сам Онищенко спочатку заявив, що з ним ніхто не зв'язувався. Потім під кінець тижня на телеканалі «ЗІК» транслювали відео, ніби-то зустрічі з представником НАБУ.  За словами Онищенка, НАБУ вело з ним переговори про укладення угоди про визнання провини.
Онищенко підкреслив, що, відповідно до КПК, угода про визнання провини може укладатися або за ініціативою прокурора, або за ініціативою підозрюваного.
"Отже, ні детективи НАБУ, ні тим більше керівник, не можуть ані ініціювати, ані взагалі вести будь-які переговори щодо будь-якої угоди", - зазначив він.
"А то, що саме НАБУ її ініціювало і вело щодо неї переговори - це чистісінька правда.
Якщо хто не вірить - запитайте адвоката Іщенка, все відбувалося в його присутності", - стверджує Онищенко.

Анонси
14.05 - 11:00 Соціально-політична ситуація на Харківщині
Прес-конференція за результатами соціологічного дослідження на тему "Соціально-політична ситуація на Харківщині", проведеного в квітні-травні 2018 року за ініціативою Інституту глобальних стратегій спільно з Українським інститутом соціальних досліджень імені О.Яременка, Центром Разумкова і Центром "Соціальний моніторинг".

Учасники: політолог, директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов; глава правління Українського інституту соціальних досліджень ім. О.Яременка Ольга Балакірєва, директор Центру "Соціальний моніторинг" Дмитро Дмитрук, заступник директора соціологічної служби Центру Разумкова Михайло Міщенко.

Реєстрація журналістів на місці за редакційними посвідченнями
Мiсце проведення заходу вул. Рейтарська, 8/5-А []

14.05 - 12:00 Прес-конференція мера Києва Віталія Кличка та президента Конгресу Світової боксерської Ради (WBC) Маурісіо Сулеймана
Інформація щодо акредитації: (044) 202-74-88, (044) 202-74-33, рress.klichko@gmail.com
Прес-конференція мера Києва Віталія Кличка та президента Конгресу Світової боксерської Ради (WBC) Маурісіо Сулеймана, який приїде ознайомитися з підготовкою Києва до проведення 56 -го конгресу WBC.
Акредитація (обов'язкова) 
Мiсце проведення заходу Хрещатик, 36 [Колонна зала КМДА]

14.05 - 11:00 Пікет "Гройсман, зупини лісоцид!"
Пікет "Гройсман, зупини лісоцид!" біля Кабінету Міністрів. За останні 15 років в Україні суцільними рубками знищений ліс на площі 800 тис. га, що становить 7,2 % загальної лісової площі і дорівнює приблизно Чернівецькій області.
Тел.: (044) 228-55-33, (068) 833-33-33
Мiсце проведення заходу Грушевського, 12/2 [біля КМУ]

14.05 - 23.05 Незалежний експерт ООН з питань зовнішнього боргу Хуан Пабло Богославскі перебуватиме з офіційним візитом в Україні
Незалежний експерт Організації Об'єднаних Націй з питань зовнішнього боргу, інших фінансових зобов'язань та прав людини Хуан Пабло Богославскі перебуватиме з офіційним візитом в Україні.

Протягом десятиденного візиту, Богославскі вивчатиме, яких зусиль було докладено в країні для подолання корупції, а також для вирішення боргових та фіскальних питань з точки зору прав людини. Незалежний експерт прибуває в Україну на запрошення Уряду.

Прес-конференція для журналістів Незалежного експерта, де він представить свої попередні висновки та рекомендації, запланована на 23 травня о 10.00 (вул. Хрещатик, 2, Український кризовий медіа-центр)
Мiсце проведення заходу Будинок уряду []

15.05 - 10:00 Засідання постійної комісії Київміськради з питань містобудування, архітектури та землекористування, 15 травня
Мiсце проведення заходу КМДА [10-й поверх, к. 1017]

15.05 - 10:00 Медіафорум "Kyiv MIT"
Медіафорум "Kyiv MIT" - дискусійний майданчик, на якому учасники залучаються до роботи над вирішенням актуальних медіа питань. Робота відбуватиметься у форматах панельних дискусій, презентацій успішних кейсів, майстер-класів, нетворкінгів та партнерських зустрічей. Стейк-холдери: українські та закордонні топові медіа практики, експерти, рекламники і регулятори, топ менеджери радіо, ТВ і он-лайн платформ, комерційні та діджитал директори компаній, медіатренери та консультанти.
Спікери: Зураб Аласанія - голова Правління Національної суспільної телерадіокомпанії; Ольга Захарова - голова експертної ради Української телевізійної академії, незалежний медіаконсультант; Роман Андрейко - генеральний директор ТРК "Люкс"; Тетяна Лебедєва - голова Наглядової Ради  Суспільної телерадіокомпанії; Ольга Большакова - керівниця Центру адвокації Незалежної асоціації телерадіомовників; Ганна Добривечір - медіаексперт; Андрій Таранов - партнер групи Kwendi; Сергій Бойко - засновник Незалежної рейтингової агенції BIG DATA UA; Дмитро Хоркін - генерального продюсера філії ПАТ НСТУ "Центральна дирекція "Українське радіо"; Олександр Бузюк - виконавчий директор Громадського радіо та ін.
Захід відбудеться у партнерстві зі Шведським агентством з міжнародного розвитку  (SIDA), за підтримки Deutsche Welle Academie (детальна інформація  та програма - http://mitinkiev.com/http://mitinkiev.com/#schedule).
Реєстрація (обов'язкова): pr@nam.com.ua, (044) 254-55-56
Мiсце проведення заходу вул. В.Гетьмана, 6-Київ [готель Mercure, конференц-зала]

17.05 - 10:00 Перший Міжнародний енергетичний Форум "Вітер та Водень"
Інформація щодо акредитації: (044) 227-27-77, (097) 651-11-84, valentyna@a7-group.com
Основна тема - використання потужної енергії вітру і необмеженого потенціалу водневої енергії для забезпечення збалансованого розвитку енергетичного комплексу України.

Організатори: Енергетична асоціація "Українська воднева рада" та "Українська вітроенергетична асоціація".

Форум відбудеться за підтримки Міністерства енергетики та вугільної промисловості, Комітету Верховної Ради України з питань ПЕК, ядерної політики та ядерної безпеки і Державного агентства з енергозбереження та енергоефективності України (реєстрація - http://a7conf.com/inefhttp://inef.org.ua).
Реєстрація - з 9.00
Мiсце проведення заходу Паркова дорога, 16-А [КВЦ "Парковий", конгрес-хол, 3-й поверх]

15.05 - 14:15 Влада і суспільство: інформування проти маніпулювання
Організатори: Комітет Верховної Ради України з питань свободи слова та інформаційної політики, Кафедра суспільного розвитку та суспільно-владних відносин Національної академії державного управління при Президентові України.
Учасники: народні депутати України; науковці та слухачі Національної академії державного управління при Президентові України; члени Громадських Рад при ЦОВВ, журналісти, громадськість.
Модератори: Вікторія Сюмар - голова Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформаційної політики; Ольга Червакова - перший заступник голови Комітету з питань свободи слова та інформаційної політики; Валерія Голубь - професор кафедри суспільного розвитку та суспільно-владних відносин Національної академії державного управління при Президентові України

Мiсце проведення заходу вул. Грушевського, 18/2 [кім. 11]

16.05 Шоста Міжнародна інвестиційна конференція "Нова Україна"
Мiсто Київ
NEW UKRAINE INVESTMENT CONFERENCE - платформа, яка забезпечує комунікацію між інвесторами, корпораціями та урядом для обговорення потенційного партнерства, співпраці, а також соціально-економічних проблем держави з метою покращення інвестиційного клімату та створення успішної Нової України. У програмі: панельні дискусії з основними представниками міжнародної та місцевої політичної та бізнес-спільнот; зустріч один на один з інвесторами та керівниками компаній; групові зустрічі та презентації найбільших корпорацій України, США, Канади, Ізраїля, країн Центральної та Східної Європи; презентація найкращих інвестиційних проектів; гала-вечір наприкінці першого дня конференції; відвідування підприємств на другий день конференції.
Детальна інформація за посиланням: newukraineevents.comhttps://www.facebook.com/events/230926480977132/
Мiсце проведення заходу Паркова дорога, 16-А [конференс-хол]

17.05 - 10:00 Нове у відносинах між Київводоканалом і споживачами після набуття чинності закону "Про житлово-комунальні послуги"
Прес-конференція на тему: "Нове у відносинах між Київводоканалом і споживачами після набуття чинності закону "Про житлово-комунальні послуги". Учасники: Вадим Сторожук - заступник генерального директора ЗАТ "АК "Київводоканал"; Валерій Люлін - директор розрахункового департаменту ПАТ "АК "Київводоканал"; Максим Бученко - начальник управління пільг, державної та регіональної допомоги департаменту соціальної політики КМДА; Андрій Щербина - т.в.о. генерального директора концерну "Центр комунального сервісу"; Вікторія Яковлєва - начальник інформаційного управління - прес-секретар ЗАТ "АК "Київводоканал".
Реєстрація журналістів на місці за редакційними посвідченнями
Мiсце проведення заходу вул. Рейтарська, 8/5-А []

Міжнародний "круглий стіл" на тему: "Гуманітарна аура нації і національний егрегор  України".
Учасники: Володимир Воловодюк - отаман Крайового товариства "Вінницький козацький полк ім. І. Богуна", житель  Вінниці; Валерій Щербань - заступник Голови Крайової організації НРУ, житель с. Якушинці Вінницького р-ну Вінницької обл.; Богдан Вуйко - президент Фундації Т.Г. Шевченка, житель  Києва; Наталя Заболотна - президент Фонду гуманітарного розвитку України, генеральний директор ДП "Національний культурно-мистецький та музейний комплекс "Мистецький арсенал"; Кирило Стеценко - голова Київського міського об'єднання Всеукраїнського товариства "Просвіта імені Т. Шевченка", заслужений артист України;  Живосил Лютий - громадський діяч;  Галина Яблонська  - Посол Миру, народна артистка України; Сергій Мельничук - засновник добровольчого батальйону "Айдар", народний депутат України; відомі шевченкознавці; представники української діаспори.
Конт. тел.: (044) 299-03-32, 299-05-01.
Вхід за службовими посвідченнями та картками НСЖУ
Мiсце проведення заходу Укрінформ [зала 2]

18.05 - 14:00 Круглий стіл щодо ядерної енергетики
Організатор: Комітет Верховної Ради України з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки.
Вхід за картками акредитації через 9-й під'їзд
Мiсце проведення заходу Київ вул. Грушевського 5 [конференц-зала]

18.05 - 15:30 Панельна дискусія: Тренди волонтерства в Україні
мiсто Львів
Панельна дискусія: Тренди волонтерства в Україні. На дискусії буде розглянуто такі питання: які існують тренди волонтерства; тенденції розвитку волонтерського руху — які вони; різноманіття волонтерської діяльності.
Вхід на захід вільний, за умови попередньої реєстрації
Мiсце проведення заходу Козельницька, 2 А []

19.05 - :20.05 Kyiv Comic Con - головна українська конвенція популярної культури, що відбуватиметься в Києві вже вчетверте
У програмі фестивалю: презентації нових фільмів, ігор та коміксів; лекції та майстер-класи від найкращих фахівців у галузях коміксів, кіно та літератури; найпопулярніші відеоігри, ігри на приставках та настолки; видовищний косплей-дефіле, прогулянка найбільшим в Україні тематичним маркетом.
Київ, вул. Хрещатик, 2, Український дім. Вартість квитка: 250-350 грн. Придбати квиток: https://kyivcomiccon.ticketforevent.com/. Сторінка у Facebook: facebook.com/comicconkyiv. Сайт фестивалю: comiccon.kiev.ua. Конт. тел.: (093) 510-70-26, (044) 290-06-98
Мiсце проведення заходу Український дім

23.05 - 13:00Форум: Цифрова економіка
Центр підтримки бізнесу м. Запоріжжя за підтримки Європейського банку реконструкції та розвитку в рамках ініціативи "EU4Business" Європейського Союзу організовують форум "Цифрова економіка: від індустріального до інформаційного суспільства".

Метою заходу є створення майданчику для презентації інноваційних рішень в промисловій сфері, популяризація IT-рішень для бізнесу, Індустрії 4.0, розгляд найбільш перспективних проектів в сфері інформаційних та телекомунікаційних технологій.

Теми панельних дискусій:
- Цифрова економіка як драйвер переходу до інформаційного суспільства
- Індустрія 4.0: від розмов до дій
- Практичні приклади цифрової трансформації бізнесу: переваги та недоліки

Участь у заході є безкоштовною. Для того, щоб зареєструватись на Форум, необхідно до 21 травня включно заповнитион-лайн заявку
Мiсце проведення заходу вул. Перемоги, 70 Б, Козак-Палац


Новини Центральної України
7-8 травня
У Міністерстві юстиції України назвали топ-3 підприємства, які мають найбільшу заборгованість із виплат зарплати працівникам. У переліку опинився й популярний футбольний клуб. Про це написав міністр юстиції Павло Петренко у власному Facebook .
Мешканці столиці влаштували флешмоб #FreeKyivCouch4Fans, який передбачає безкоштовне розміщення у себе вдома футбольних вболівальників, які приїхали на фінал Ліги чемпіонів
У Черкасах станом на 14:30 госпіталізовано вже двоє вчителів та 53 учні школи №8, батькам потерпілих надають психологічну допомогу. Про це повідомляє прес-служба Управління ДСНС України в Черкаській області. "Станом на 14:30 до лікувальних закладів м. Черкаси госпіталізовано 53 учні та двоє вчителів. З них 11 дітей перебувають у реанімації в стані середньої тяжкості, решта – в задовільному
Державний "Ощадбанк" У Верховному суді України стягнув понад 960 млн гривень з ТОВ "ЕСУ" - акціонера ПАТ "Укртелеком".
Столиця вдруге приймає фінальну частину відбору до збірної України Ігор Нескорених — Національні Ігри для поранених воїнів. За 15 місць в команді, яка представить державу на Invictus Games 2018 року в Сіднеї, змагатимуться 175 ветеранів та військовослужбовців з усієї країни. Заходи пройдуть в суботу 12 травня. Урочисте відкриття о 9.00 на стадіоні «Піонер» (вул. Туполєва, 22-д).
Не зважаючи на провокації, міська виборча комісія таки змогла з другого разу зібратися на засідання. ТВК перевірила підписи полтавців, які вимагали позбавити мандата Дениса Поліщука і вирішила звернутись до партії, що його висувала. Тепер з’їзд СДП має ухвалити рішення про відкликання депутата.
Про це повідомляє Depo.Кропивницький з посиланням на прес-службу міської ради. Міський голова дав доручення усім керівникам комунальних служб навести порядок на всіх магістралях, меморіалах і цвинтарях, до яких прийдуть люди, і їхатиме транспорт.
9-10 травня
Про таке заявив в ефірі "5 каналу" у програмі "Інформаційний вечір" радник міністра внутрішніх справ України Зорян Шкіряк. На запитання ведучої, як українцям відрізнити реальних ветеранів від "ряжених", аби не наражатися на провокації, Шкіряк сказав: "Що стосується завтрашніх подій, то йдеться про одну суцільну прокремлівську провокацію, якою безпосередньо займається Луб'янка.
У середу, 9 травня, в Україні за використання забороненої радянської символіки затримали вже 10 людей
У Києві поліція затримала матір загиблої екс-депутатки від "Партії регіонів" Ірини Бережної Олену Бережну
В Киеве 9 мая прошла акция "Бессмертный полк". Первый замглавы Министерства внутренних дел Украины Сергея Яровой сообщил, что в акции "Бессмертный полк" приняло участие около 2 тыс. человек.
У День пам'яті та примирення і День Перемоги (8 і 9 травня) харківська поліція переходить на посилений варіант несення служби, повідомляє відділ комунікацій ГУ Нацполіції в Харківській області.
11-13 травня
Ірландська авіакомпанія Ryanair веде переговори з п'ятьма українськими містами з приводу відкриття нових рейсів.
Перебої зі зв'язком у Дніпропетровській області мобільний оператор "Київстар" пояснює вісьмома випадками пошкодження кабелю вандалами, повідомив на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook президент компанії Петро Чернишов.
Поки водії оминають яму на автодорозі, в управлінні ЖКГ чекають на затверджений проект ремонту дороги, який заплановано на 2018 рік
Олександр Мамай вважає, що для більшості полтавців сьогодні свято перемоги у Великій Вітчизняній війні, а сама дата об’єднує покоління
Одним із переможців конкурсу з визначення програм (проектів, заходів), розроблених інститутами громадянського суспільства, для реалізації яких надаватиметься фінансова підтримка у 2018 році за рахунок коштів обласного бюджету, став «Музей Вінницького обласного клінічного високоспеціалізованого ендокринологічного центру». Проект передбачає створення на базі ендокринологічного центру музею.
На території Вінниччини тривають заходи з перевірки транспортних засобів, які надають послуги з перевезення пасажирів. З 20 квітня правоохоронцями задокументовано 197 порушень у зазначеній сфері. Рішення про проведення перевірок було прийнято у зв’язку зі збільшенням кількості пасажирських перевезень у передсвяткові та святкові дні, а також ростом аварійності на дорогах за участі пасажироперевізників
Начальник Канівського відділення поліції Юрій Лугін стверджує, що наразі є значна кадрова проблема, адже неукомплектованість штату складає майже третину. Про це повідомляє «Kanos» із посиланням на інформацію із сайту Канівської міської ради. Відтак, за інформацією головного правоохоронця Канівщини, сьогодні в Канівському відділі поліції при штаті 65 працівників, 19 осіб складають некомплект.
За січень-квітень від Черкаської області до бюджетів усіх рівнів надійшло (збір) 3221 млн грн податків і зборів. Це на 633 млн грн більше в порівнянні з показником чотирьох місяців минулого року. До державного бюджету зібрано 1371 млн грн – на 280 млн грн більше січня – квітня 2017 року.
У столиці проходить тестування "розумного" тролейбуса з новітнім обладнанням, яке допоможе зробити пересування максимально комфортним і безпечним для пасажирів
Чергову схему переміщення контрабандних тютюнових виробів через кордон викрили вчора прикордонники Житомирського загону.Від дільничного інспектора прикордонної служби відділу "Овруч" надійшла інформацію про можливе викидання цигарок з потягу "С.Петербург - Кишинів" під час його руху.
У Сумах виступає цирк з тваринами без документів
До Сум завітав цирк-шапіто з тваринами, на яких відсутні відповідні дозвільні документи
У Кривому Розі на церемонії відзначення 9 травня була виконана пісня "Верните память", присвячена російським воякам та найманцям ПВК "Вагнера" у Сирії, написана офіційною представницею МЗС Росії Марією Захаровою.
Майже 50 військових аташе з 26 країн світу, представники дипломатичного корпусу іноземних держав та міжнародних організацій, акредитованих в Україні, відвідали полігон у Київській області, де відбулася презентація Національної гвардії України.
Пайова участь не є адміністративним збором за отримання одного з дозвільних документів на початок будівництва. Це необхідний внесок у розвиток інфраструктури відповідного населеного пункту. Після закінчення будівництва ця інфраструктура буде експлуатуватися з додатковим навантаженням.
Групу студентів 1-3 курсів Сумського державного педуніверситету ім. А.С. Макаренка відправили на практику до анексованого Криму.
Кілька десятків чоловіків знесли паркан навколо будівельного майданчика, щоб там не збудували багатоповерхівку — поліція порушень не зафіксувала
У 44-річного чоловіка під Кременчуком поліція вилучила у чоловіка зброю та понад 100 набоїв
Проведений аналіз структури предметів митних правопорушень показав, що найчастіше недотримувалися законодавства при переміщені алкогольних напоїв, тютюнових виробів та транспортних засобів.
Прo це пoвідoмляє Depo.Кропивницький з пoсилaнням нa прес-службу Військової прокурaтури Південного регіону Укрaїни. Тaм стверджують, що гроші поліцейські вимaгaли від підприємця зa не перешкоджaння його діяльності. Першу чaстину хaбaрa нa зaгaльну суму 5 000 грн вони отримaли 4 тa 8 трaвня. Під чaс передaчі решти непрaвомірної вигоди в розмірі 3000 грн обох фігурaнтів спрaви зaтримaли.
Нова партія вакцин проти кору, паротиту та краснухи доставлена в регіони України, в тому числі і в Житомирську область. Про це 11 травня Житомир.info повідомив прес-центр управління охорони здоров’я Житомирської облдержадміністрації. Із 800 тис. доз вакцин КПК по Україні у Житомирську область надійшло 38 022 дози. «Житомирщина отримала чергову партію вакцин, які закуплені за кошти Державного бюджету
У мережі Інтернет з’явилася інформація щодо проблем із вивезенням сміття у місті Житомирі, зокрема приватним підприємством «ВЖРЕП №4». Про це інформує сайт Житомирської міської ради. «Дійсно, наприкінці минулого - початку цього тижня були проблеми із вивозом сміття ПП «ВЖРЕП №4».
У мережі Інтернет з’явилася інформація щодо проблем із вивезенням сміття у місті Житомирі, зокрема приватним підприємством «ВЖРЕП №4». Про це інформує сайт Житомирської міської ради. «Дійсно, наприкінці минулого - початку цього тижня були проблеми із вивозом сміття ПП «ВЖРЕП №4». Вже в понеділок проблема була частково вирішена.
ПАО "Укрзализныця" планирует ввести систему бесконтактной продажи билетов, по аналогии с метрополитеном, на пригородные поезда Киевщины. Тестироваться эту систему собираются на поездах, которые хотят в Бучу и Ирпень.
Профильная комиссия Киевсовета обратится к Департаменту коммунальной собственности Киевской горгосадминистрации (КГГА), чтобы выяснить, кому принадлежит усадьба Александра Мурашко на ул. Малая Житомирская. При этом, общественная экспертиза показала, что усадьба Мурашко находится вовсе не в таком плохом состоянии, как говорят общественности.
В Киеве на 1100 объектах нет циркуляции горячей воды. Причина - в нежелании менеджеров Рината Ахметова (на фото) из “Киевэнерго” тратиться на убыточную деятельность по поставкам горячей воды. В Киевсовете предполагают, что после передачи всех активов на баланс “Киевтеплоэнерго” ситуацию можно будет исправить. Но как именно будет исправлена ситуация - не говорят.



Коментарі